Lapozz a 99-re!

Önismereti kirándulás Dóczi Attissal és Peller Mariannal

Episode Summary

A Tanulom magam Youtube-csatorna 4 évvel ezelőtt indul, azóta több mint 230 ezren követik Dóczi Attis önismereti témájú videóit. Ma Attis meséli el, miért kezdett el ezzel a témával foglalkozni, miért fontos számára, hogy másoknak is terjessze az önismeret és a kommunikáció fontosságát és olyan önismereti és pszichológiai könyveket is ajánl, amelyek neki sokat segítettek. Élete könyvével Peller Mariann érkezett és természetesen Szabados Ági ma is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

Episode Notes

L. Stipkovits Erika: Szeretettel Sebezve, Gary Chapman: Egymásra hangolva vagy Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai...csak néhány fontos önismereti könyv, ami elhangzik Dóczi Attis, a Tanulom magam Youtube-csatorna készítőjének ajánlásából. Attis 4 évvel ezelőtt kezdett videózásba azért, hogy az emberek közötti megfelelő kommunikáció és az önismeret fontosságára, na meg arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fontos lenne, hogy minél többet olvassunk! 

Megtudhatjuk azt is, van-e valami köze Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam című könyvének a youtuber csatornájának elnevezéséhez, hogy milyen kommunikációs félreértéseken, hibákon csúsznak el kapcsolataink, hogy miért kiemelten fontos, hogy magunkkal is foglalkozzunk, de Ági is ajánl néhányat kedvenc önismereti könyveiből. 

 

Peller Mariann már volt a podcast vendége, akkor a számára legfontosabb spirituális könyveket hozta el, ma viszont egy, számára nagyon fontos olvasmányról, élete könyvéről mesél hatalmas lelkesedéssel. Elizabeth Haich: Beavatás című regénye olyan nagy hatással volt rá, hogy már többször elolvasta, és szívből ajánlja mindenkinek. Nemrég megjelent szerelmes-spirituális regénye, a Végtelen kísértés, természetesen erről is mesél. 

 

Szabados Ági az idén megjelent Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós című könyvet ajánlja.

 

A műsorban elhangzó könyvek:

L. Stipkovits Erika: Szeretettel Sebezve 

Gary Chapman: Egymásra hangolva

Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai

Almási Kitti: Bátran élni

Susan Forward: Mérgező szülők

Domenico Starnone: Hurok

Elisabeth Haich: Beavatás

Peller Mariann: Végtelen kísértés

Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós