Lapozz a 99-re!

Mitől lettek ennyire sikeresek a Kuflik?

Episode Summary

A gyerekek és a felnőttek körében is népszerű Kufli-figurák egy véletlen firkálás során születtek. Mára már 15 könyv, rajzfilmsorozat, plüssfigurák és társasjátékok is megelevenítik az elhagyatott rét lakóit. Ebben az epizódban Dániel András, a Kuflik megalkotója meséli el a kedves kis lények történetét, hogy mit tanulhatunk tőlük, és mi a sikerük titka. Az Életem könyve rovat vendége ezen a héten Bánvölgyi Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színésze, aki igazi Bukowski-rajongó. Kedvenc könyvét, a Postát hozta el, amit színpadra is álmodott.

Episode Notes

Kukac és kifli keverékei, az elhagyatott réten élnek és mindig történik körülöttük valami izgalom. Találkozhatunk velük rajzfilmsorozatban, a Youtube-on, de akár plüssök, társasjáték vagy kártyajáték formájában is megvásárolhatjuk őket. Ők nem mások, mint a Kuflik. Ebben az epizódban Dániel András, a Kuflik megalkotója mesél a kedves kis lények születéséről és arról, hogy mi történik velük az elhagyatott réten. Eddig 15 Kufli-könyv jelent meg, amik nagyon sikeresek a gyerekek, de a felnőttek körében is. Dániel András szerint mindennek az alapja a szabadság, a Kufliktól pedig ezt a szabad életérzést, valamint a problémák közös megoldását és a humor fontosságát is eltanulhatjuk.

Bánvölgyi Tamást, a Szegedi Nemzeti Színház színészét olyannyira magával ragadta Charles Bukowski a Posta című regénye, hogy azt egy road movie jellegű előadás formájában színpadra is vitte. Immár negyedik éve játsszák a Vissza a feladónak című produkciót, amiben Tamás szerint a legjobb, hogy a könyv alapján egyszerű, hétköznapi stílusban tudják megragadni a közönség figyelmét. 

Szabados Ági az adventre hangolódva Maja Lunde Hónővér című felnőtt-mesekönyvét ajánlja.

 

A műsorban elhangzó könyvek:

Dániel András Kufli-sorozata 

Charles Bukowski – Posta

Charles Bukowski – Tótumfaktum