Lapozz!

Mindent a Jóbarátok-generációról

Episode Summary

1994-ben hat barát huppant le a Central Perk kávézó kanapéjára. Rachel, Ross, Joey, Chandler, Monica és Phoebe élete pedig rabul ejtette a nézők szívét. Saul Austerlitz nemrég megjelent, kulisszák mögé kalauzoló könyve, A Jóbarátok-generáció pedig hamar az eladási listák élére került. Szabados Ági állandó szakértőnkkel, Kovács Krisztiánnal járja körül a Jóbarátok-jelenséget. A műsor második felében pedig a Jóbarátok egyik közkedvelt karakterének, Joey Tribbiani-nak a magyar hangja, Holl Nándor mesél élete könyvéről. És természetesen Szabados Ági is ajánl egy olvasmányt sorozatrajongóknak.

Episode Notes

A könyves podcast 51. epizódjában Saul Austerlitz, a popkultúra ismert krónikásának, exkluzív interjúkkal és kulisszatitkokkal tűzdelt könyvéről, a Jóbarátok-generációról beszélgetünk.

Hogyan válhatott a Jóbarátok a tévétörténelem mindmáig legnépszerűbb szitkom sorozatává? És adhat-e még valamilyen pluszt a könyv a legfanatikusabb rajongóknak? A podcast állandó szakértőjével, Kovács Krisztiánnal, az Ectopolis magazin főszerkesztőjével beszélgettünk a könyvről és a Jóbarátok-jelenségről.

Az Életem könyve rovatának vendége a Jóbarátok egyik közkedvelt karakterének Joey Tribbiani-nak a magyar hangja, Holl Nándor. Betekintést enged a Jóbarátok szinkronmunkájának kulisszatitkaiba, mesél a sorozathoz fűződő élményeiről,  és természetesen élete egy különleges olvasmányáról is, Romain Rolland Colas ​Breugnon című regényéről.

Szabados Ági a héten egy másik, sorozatokhoz köthető kedvencét ajánlja, Lauren Graham Gyorsan elhadarom című könyvét.

A műsorban elhangzó könyvek:

Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció

Romain Rolland: Colas ​Breugnon 

Lauren Graham: Gyorsan ​elhadarom