Lapozz a 99-re!

Miért ír könyvet Jakupcsek Gabriella?

Episode Summary

Hova tűnt a magyarok humorérzéke? Többek között erről is beszélgettünk Jakupcsek Gabriellával, akinek most jelent meg Nagy levegő című könyve. Sánta László színész mesélt aktuális kedvenceiről, a műsor végén pedig Szabados Ági ajánlott egy letehetetlen olvasmányt.

Episode Notes

Jakupcsek Gabriella a Megúszhatatlan és az És ​te hogy vagy? után megírta harmadik könyvét, Nagy levegő címmel, amiben a szerző munkájáról és a munka révén megismert történetekről mesél. “Ha naponta akár huszonhat emberrel beszélgetsz, azért ott félbemaradnak dolgok” - mondta a szerző arról, hogy hazaviszi-e a munkáját. 

A könyv részben ebből a rengeteg emberi történetből építkezik, ha mindenképp kategorizálni kell, akkor ez egy életvezetési könyv, olyan mint egy hosszú és izgalmas beszélgetés. A szerző elmesélte, hogy minden könyve úgy született, hogy benne volt az adott év esszenciája. “Nagy levegő mindenhez kell, minden döntés, minden változás előtt óriási szükség van az elhatározásra és az erőre” - mondta Jakupcsek Gabriella. A könyv minden története egy-egy nagy döntésről szól. 

Milyen fontos kérdések foglalkoztatják a szerzőt aktuálisan? Mit gondol Jakupcsek Gabriella az elengedésről és megbocsájtásról, a pszichológiáról, a humorérzékről? Beszélgetésünkből sok más mellett ezek is kiderülnek.  

A műsor második vendége Sánta László, aki Anthony de Mello: Ébredj ​tudatára! című könyvet mutatatta be, az epizód végén pedig Szabados Ági Légrádi Gergely: Napfénytető című könyvét ajánlotta.

A műsorban elhangzó könyvek:

Jakupcsek Gabriella: Megúszhatatlan

Jakupcsek Gabriella És ​te hogy vagy?

Jakupcsek Gabriella: Nagy ​levegő

Anthony de Mello: Ébredj ​tudatára!

Légrádi Gergely: Napfénytető