Lapozz a 99-re!

Luxuséttermek, hotelek és a milliomosok titkai

Episode Summary

Kordos Szabolcs írt már a repülős, taxis, hoteles világról, most pedig a Michelin-csillagos éttermek világába ad bepillantást legújabb könyvével. A Restaurant, Hungary apropóján beszélgettünk a hazai menő vendéglátásról. A műsor második vendége Döbrösi Laura színésznő, aki élete egyik kedvenc könyvéről mesélt, a műsor végén pedig Szabados Ági mondta el, mit érdemes elolvasni az év elején.

Episode Notes

Napjainkban gasztroforradalom zajlik, ma már mindenki tudja, mit jelent a Michelin-csillag vagy a fine dining, ami részben a számos gasztro-témájú tévéműsornak és magazinnak köszönhető. Kordos Szabolcs újságíró, a Hungary-sorozat szerzője írt már könyvet a taxisokról, a luxushotelekről, a magyar elit szórakozási szokásairól és az éttermek sötét oldaláról, legutóbb pedig pedig az elsőosztályú magyar éttermek világát mutatta be.

A beszélgetésből kiderül, mennyibe kerül a legmenőbb étteremben egy menü? Hogyan bírják a mesterszakácsok a folyamatos pörgést? Mennyire elterjedt a drog- és az alkoholfüggőség ebben a körben? De nemcsak a menő éttermek világáról beszélgettünk, szóba került Szabolcs korábbi sikerkönyve, a luxushotelekről szóló, vagy az elit szórakozási szokásait bemutató írás is.

A műsor második vendége Döbrösi Laura színésznő, aki Linn Ullmann: Áldott ​gyermek című könyvét mutatta be, majd az epizód végén Szabados Ági Sally Rooney: Normális ​emberek című művét ajánlotta, ami szerinte 2019 egyik legjobb könyve volt.

A műsorban elhangzó könyvek:

Kordos Szabolcs Restaurant, ​Hungary

Kordos Szabolcs: Luxushotel, ​Hungary

Linn Ullmann: Áldott ​gyermek

Linn Ullmann: Stella ​zuhan

John Williams: Stoner

Sally Rooney: Normális ​emberek