Lapozz!

A legendás Láng Téka története

Episode Summary

Most volt harmincegy éves Budapest egyik legkisebb, de legendás könyvesboltja, a Láng Téka, ahova a legnagyobb magyar írók járnak dedikálni, ahova Parti Nagy Lajos is mindig beinteget és akinek a tulajdonosa a könyvszakma egyik legismertebb szereplője, Rédei Éva. A kezdetekről, a legnagyobb sztorikról, békéről és háborúról is beszélgettünk. Életem könyve rovatunkban most Csisztu Zsuzsa sportriportert kérdeztük, a műsor végén pedig Szabados Ági is mesél heti kedvenc olvasmányáról.

Episode Notes

„Bejön egy vevő, és az alapján, hogy mit kér, pontosan tudom, hogy kivel állok szemben.”  Így nyilatkozott egy interjúban Rédei Éva, a Láng Téka tulajdonosa, vezetője, aki 31 éve, szeptember elsején megalapította az ország első magántulajdonú könyvesboltját. Nem csak könyveket árul, de egész Újlipótváros sorsát a szívén viseli.

A műsor második vendége Csisztu Zsuzsa sportdiplomata, sportriporter, aki nemrég indított Youtube-csatornát. Folyamatosan megújul, folyamatosan dolgozik. Többet között erről is mesél a mai adásban, na meg persze elárulja, mi élete könyve.

Szabados Ági ezen a héten Almási Kitti Ki vagy Te? Elvárások szorításában – megfelelés vagy önazonosság? című könyvét ajánlja.

 

A műsorban elhangzó könyvek:

Almási Kitti - Ki vagy te? - Elvárások szorításában - Megfelelés vagy önazonosság?

Wéber Krisztina - A Fallacci - Harcban a világgal a világért