Lapozz a 99-re!

Írók, költők karanténélményei és javaslatok otthoni időtöltésre

Episode Summary

Sajnos a podcast-gyártását is érinti a koronavírus járvány, így mostantól otthonából jelentkezik Szabados Ági. Ebben az epizódban könyveket és könyvekhez kapcsolódó otthoni programokat ajánlunk és kapcsoljuk otthonából Kemény Zsófit, Grecsó Krisztiánt, Tóth Krisztinát, Lackfi Jánost és Péterfy-Novák Évát. Lovas Rozi is vendégünk lesz, aki mesél az Egyszer lent című podcast mellett, élete könyvélményéről.

Episode Notes

A Lapozz a 99-re! stábja is igyekszik mindent otthonról intézni, így a műsor is házi körülmények között készült. Ebben az epizódban Szabados Ági nemcsak érdekes olvasmányokat, hanem életmódtanácsokt is ad, ami segíthet, hogy úrrá legyünk a szokatlan helyzet okozta szorongáson, esetleges olvasói válságon.

Megkérdeztünk néhány otthonában tartózkodó kortárs írót is. Hogyan változott meg az életük? Mi lesz velük író-olvasó találkozók és fellépések nélkül? Mivel töltik a karantén napjait? Ezekre a kérdésekre válaszol Kemény Zsófi, a Péterfy házaspár, Grecsó Krisztián, Fiala Borcsa, Lackfi János, Totth Benedek és Tóth Krisztina is.

Az Életem könyve rovatban a Betone Studio legújabb podcastjének házigazdája, Lovas Rozi mesél az Egyszer lent című podcast mellett a kedvencéről, Lev Tolsztoj klasszikusáról, az Anna Karenináról.

A műsor második felében Szabados Ági egy mini kihívásra invitál mindenkit, szigorúan könyves tematikában. Hogy miről is van szó pontosan? Hallgassatok bele rendkívüli epizódunkba!

A műsorban elhangzó könyvek: 

Anders Hansen: Edzett agy

Marie Kondo: Rend a lelke mindennek

Marie Kondo: Tiszta öröm

Péterfy Gergely: Kitömött barbár

Grecsó Krisztián: Magamról többet

Fiala Borcsa: Drill

Elif Batuman: A félkegyelmű

Lev Tolsztoj: Anna Karenina

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a holdvilágban

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Elisabeth Gilbert: Big magic

Füst Milán: A feleségem története

Paul Auster: New York trilógia