Lapozz a 99-re!

Így forradalmasítaná a könyvkiadást egy magyar startup

Episode Summary

Hogyan néz majd ki a könyvkiadás a jövőben? Mit jelent az on demant kiadás? Hogyan lett egy nemzetközileg elismert vállalkozás egy szakdolgozatból? Többek között erről is beszélgetünk Jentetics Kingával, a PublishDrive startup kitalálójával. Epizódunk második vendége Bach Kata színésznő, aki az orosz klasszikusok világába kalauzol minket, majd Szabados Ági is elmondja, mit ajánl ezen a héten.

Episode Notes

Jentetics Kinga, a Publishdrive megalkotója, aki magyarként arra vállalkozott, hogy nemzetközi szinten is átszabja a könyvkiadás arcát. Egy belevaló lány, akinek szívügye, hogy a felkarolja a fiatal tehetségeket és a független szerzőket. Azóta már olyan globális rendszert építettek, amiben az Apple is partnerük. 3 éve a Forbes 30 legfigyelemreméltóbb 30 alatti fiatalról szóló Európai listájára is felkerült. De mi a jövője az ekönyveknek? Hogyan működik ez a rendszer? Miért éri meg ezt csinálni? Kiderül az interjúból!

Bach Kata, a Vígszínház társulatának tagja, elveszett az orosz klasszikusok világában. Nem véletlen, hiszen a munkájában nap mint nap ezekkel az anyagokkal dolgzik, többek között az Anna Karenina főszerepét is ő játssza. Kulisszatitkoktól, olvasási szokásokról, na meg persze élete könyvéről, a Karamazov testvérekről is mesél az eheti adásban.

Ági pedig ezen a héten Guillaume Musso - Az Angyal hív című regényét ajánlja.

A műsorban elhangzó könyvek: 

Lev Tolsztoj Anna ​Karenina

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij Bűn ​és bűnhődés

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij A ​Karamazov testvérek

Guillaume Musso - Az Angyal hív