Lapozz!

Mindenkinek megvan a saját meséje

Episode Summary

Mesék régen inkább felnőtteknek szóltak. De hogy van ez manapság? És hogyan lehet terápiás erejű egyetlen mese? Ezekre a kérdésekre Boldizsár Ildikó segít választ találni, aki az országban elsőként fejlesztette ki a meseterápia módszerét, amit azóta sikeresen alkalmaz. Az Életem könyve rovatban ezen a héten Takács Nóra műsorvezető, szépségszakértő meséli el, milyen a viszonya az olvasással, mi élete könyve, a műsor végén pedig Ági is bemutatja heti kedvenc könyvét.

Episode Notes

Boldizsár Ildikó, magyar szerkesztő, mesekutató, író, kritikus, esszéista, etnográfus, meseterapeuta; a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója, és létrehozta a Fabuláriumot, a tértől és időtől független tudástárat, amelynek ő a szellemi vezetője.

Saját elmondása szerint: „Mindazt, amit a világról gondolok, történeteken keresztül tudom legpontosabban elmondani. Nagyon szeretek írni. Kézzel írok, s minden kézirathoz egy különleges füzetet választok.”

Az immár kilencedik kiadásnál tartó Meseterápia – Mesék a gyógyításban és a mindennapokban című könyve részletesen bemutatja e terápiás eljárás lényegét, működését, valamint a mesék lehetséges szerepét a mindennapokban és az oktatásban.

Több mint harminc önálló kötete és mesegyűjteménye jelent meg.

Agatha Christie sokak számára egész életükben meghatározó lehet. Nincs ez másként Takács Nórá szépségszakértő műsorvezetővel sem, akinek gyerekkora óta fontos olvasmány például a Tíz kicsi néger. Agatha Christie írásai azóta is végigkísérték egész életét, együtt nyomoz a detektívekkel. 

Szabados Ági ezen a héten is ajánl egy letehetetlen olvasmányt!

A műsorban elhangzó könyvek:

Boldizsár Ildikó - Hamupipőke Facebook-profilja

L. Frank Baum - Oz, a nagy varázsló

Agatha Christie - Tíz kicsi néger

Arthur Brand -  Hitler ​lovai