Lapozz!

Hogyan élhetsz kreatívan?

Episode Summary

Tanulható-e a kreativitás, vagy arra csak születni lehet? Hogyan függ össze a nyitottság és a kreativitás? Mi az az átkeretezés és a mindmapping módszer? Ezekre a kérdésekre mind válaszol Szlafkai Éva, akinek nemrég jelent meg egy könyve a témáról. Az Életem Könyve rovatunk vendége ezen a héten Nyári Dia, aki az anyaságról, a meseolvasás fontosságáról és legmeghatározóbb könyvélményéről is mesél.

Episode Notes

A World Economic Forum tanulmánya szerint a kreativitás a harmadik legfontosabb készség a 21. században. A kreativitás tehát mondhatni ma fontosabb, mint valaha. 2020-ban például számos cégnek kellett újragondolnia működését a járvány miatti karantén helyzetben. Szlafkai Éva, kreatív szakember, megszállottan kutatja a kreatív szemléletváltást, új könyvével ezt az életmódot próbálja meg közelebb hozni az olvasókhoz. Ami eddig elérhetetlennek tűnhetett, meglepően kézzelfoghatóvá válik a mindennapokban, ha elég nyitottak vagyunk rá.

Nyári Dia, a Barátok köztből is ismert színésznő mindennapjai meglehetősen eseménydúsan telnek. Nemrég lett anya és feleség, emellett a tudatos és egészséges életmód szószólója, ezt láthatjuk a közösségi média felületein is. Emellett megtudhatjuk azt is, milyen nehézségei voltak az olvasással, vagy hogy miért tartja fontosnak, hogy fiának, Zéténynek minden este olvasson mesét.

Szabados Ági ezen a héten a témához illően, Rubik Ernő most megjelenő könyvét, A mi kockánkat ajánlja. 

Az műsorban elhangzó könyvek:

Edith Eva Eger - A döntés

Al Ghaoui Hesna - Félj bátran

Fredrik Harén - Gondolat.Ébresztő!

Csíkszentmihályi Mihály - Flow

Carol S. Dweck - Szemléletváltás

David Ebershoff - A dán lány

Tracy Hogg - A suttogó titkai