Lapozz a 99-re!

Hogyan éld túl a szakítást?

Episode Summary

Mindenki átesik rajta, de beszélni róla nem mindig evidens. Pálinkás-Panyi Anna, a Szakítási napló szerzőjét arról kérdeztük, mit okoz egy kapcsolat vége, hogyan lehet és hogyan nem lehet feldolgozni. Élete könyvéről mesél Korsós Judit Lola énekesnő, végül pedig Szabados Ági választ egy könyvet, saját polcáról.

Episode Notes

Szinte mindenki átvészeli egyszer vagy többször az életében, mégis keveset beszélünk róla. A szakítás sokaknak tabu, vannak akik könnyen túlteszik magukat rajta, de vannak olyanok is, akik egy életen át cipelik terheit.

Az adás első részében Pálinkás-Panyi Anna pszichológussal beszélgettünk, aki a Szakítási napló című könyvében foglalta össze milyen fázisokon megy keresztül az, aki elveszíti a társát.

A könyv nemcsak érdekes olvasmány, de konkrét terápiás segítséget is nyújt azzal, hogy az olvasó egyben íróvá is válik, hiszen, amennyiben erre nyitott, folyamatosan rögzítheti, min megy épp keresztül. Beszélgetésünkben a szerző elmeséli, miért írta meg a könyvet, egy könyv hogyan segíthet azokon, akik éppen szakítás után vannak, mit adhat az, ha az ember kiírja magából a gondolatait.

Életem könyve sorozatunkban ezen a héten Korsós Judit Lola énekesnő, műsorvezető mesél "Tara Westover: A tanult lány" című regényéről.

Szabados Ági heti könyvajánlójában egy önsegítő, személyiségfejlesztő könyvet választott. Paul Donders Reziliencia című könyve a kiégés megelőzéséről és a lelki egészségünk ellenállóbbá tételéről szól. A könyvet egy játék keretében most megnyerhetitek, nincs más dolgotok, mint a posztok között megkeresni a könyvet és válaszolni az ott feltett kérdésekre.

A műsorban az alábbi könyvekről van szó:

Pálinkás-Panyi Anna: Szakítási napló
Susan Quilliam: Hogyan válasszunk társat?
Viktor E. Frankl: Mégis mondj igent az életre!
Tara Westover: A tanult lány
Paul Donders: Reziliencia