Lapozz a 99-re!

Grecsó Krisztián: Az alkotásnak nincs vége

Episode Summary

Mi volt 2020 legjobb és legnyomasztóbb élménye Gercsó Krisztián életében? Vendégünk az egyik legnépszerűbb magyar kortárs író, akit regényeiről, verseskötetéről, gyerekdalokról és az örökbefogadásról is kérdeztünk. Az epizód második részében Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó mesél élete könyvéről, és természetesen Szabados Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

Episode Notes

Grecsó Krisztián a Vera, a Megyek utánad, a Pletykaanyu és még sok más kötet írójaként vagy a Rájátszás együttes tagjaként is a fejünkben élhet. Az utóbbi években több sorsfordító esemény is történt az életében: örökbe fogadtak egy kislányt feleségével, Hannát, aki az új gyermekverses-kötetét is inspirálta. Emellett 20 év után újra kiadott egy verseskötetet, ráadásul nem is vékonyat. Magáról meglehetősen szerényen így nyilatkozik: „Jól főzök, imádom a bakelit lemezeinket, és ha elhagynak a szavak, sokat pergetem a gitárt. Szeretem a jó bort, a lassú napokat, és pihentetni a szemem.”

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó korábban is kiadott önéletrajzi könyve, az Életem a játék címen most bővített kiadásban kerül a könyvesboltok polcaira. Erről is beszélgettünk, na meg az olvasási szokásairól, élete könyvéről és a 2020-as évéről.

Ági ezen a héten az ünnepi készülődésekhez és a meghitt karácsonyhoz Tolkien Karácsonyi levelek című könyvét ajánlja!

A műsorban elhangzó könyvek:

Grecsó Krisztián: Belefér ​egy pici szívbe

Grecsó Krisztián: Vera

Szilasi László - Kései házasság

Mario Puzo - A keresztapa

Robert Merle - Mesterségem a halál

J. R. R. Tolkien - Karácsonyi levelek