Lapozz!

Fábián Janka írásról, Puskás Peti az olvasásról mesélnek

Episode Summary

Fábián Janka pedagógusból lett bestselleríró, úgy, hogy kezdetben magánkiadásban jelentette meg regényeit. Honnan merítette az erőt, hogy belevágjon az írói karrierbe, hogyan élte meg a sikert és miért használ művésznevet? Élete könyvéről ezen a héten Puskás Peti színész-énekes mesél, a műsor végén pedig Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

Episode Notes

Fábián Janka  művésznéven publikáló szerző (Mezei Johanna) korábban nyelv- és történelemtanárként dolgozott, majd a kiadói visszautasítások után saját kiadásban jelentette meg első könyveit.  Később az Ulpius-ház egyik ünnepelt írója lett, majd a kiadó csődje őt is érintette.  Mára a kiadói háttere adott és tömegek vásárolják a könyveit.  Mi hajtotta, amikor úgy döntött, hogy magánkiadásban jelenti meg az első könyveit, aztán később hogyan élte meg a sikert? Mit gondol a kritikákról, milyen történetekkel foglalkozik most és kik azok a főhősök, akik a legjobban hatottak rá?

A műsor második felében Puskás Peti színész-énekes élete könyvéről és az olvasás fontosságáról mesél, ezt követően pedig Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.