Lapozz a 99-re!

Ezért olvass Hemingwayt!

Episode Summary

Afrikában vadászott, Kubában halat hajkurászott, Spanyolorzságban bikaviadalokra járt, részt vett két világháborúban, közben pedig elfogyasztott négy feleséget. Ennek az epizódnak a főszereplője Ernest Hemingway, elmondjuk, amit érdemes tudni róla és azt is mit olvassatok el tőle mindenképp. Második vendégünk Bátyai Éva színésznő, aki élete könyvéről beszél, a műsor végén pedig Szabados Ági ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

Episode Notes

Ernest Hemingway irodalmi Nobel-, és Pulitzer-díjas író, a XX. századi világirodalom egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legrejtélyesebb alakja. Élettörténete páratlanul izgalmas és érdekes, nevét mindenki ismeri, de sok művét mégsem olvastuk. Hogy ez miért lehet így, arról is beszélgetünk Kovács Krisztiánnal, az Ectopolis.hu főszerkesztőjével. Megpróbálkozunk a lehetetlennel, húsz percben összefoglaljuk Hemingway életművét és még könyveket is ajánlunk tőle.

A műsor másofik vendége Bátyai Éva színésznő, akit a legtöbben a Barátok közt sorozatból ismernek. Éva Arthur Miller drámái közül választott néhányat.

Szabados Ági a héten Péterfy Gergely A ​golyó, amely megölte Puskint című könyvét ajánlja.

A műsorban elhangzó könyvek: 

Ernest Hemingway: Az ​öreg halász és a tenger

Ernest Hemingway: Búcsú ​a fegyverektől

Erich Maria Remarque: Nyugaton ​a helyzet változatlan

Ernest Hemingway: A ​Kilimandzsáró hava

Arthur Miller: Drámák

Péterfy Gergely: A ​golyó, amely megölte Puskint