Lapozz a 99-re!

Miért és hogyan olvass e-könyvet?

Episode Summary

Van, aki számára nem teljes az olvasás élménye a könyv illata, tapintása nélkül. A másik tábor szerint ez mind mellékes, ami fontosabb az a praktikum. Ebben az epizódban annak járunk utána, hogy mi a helyzet az e-könyv piaccal itthon Csordás Attila, az eKönyv Magyarország ügyvezetőjének segítségével. Varga Csabával, a Papírontúl blog írójával pedig a legnépszerűbb e-könyv olvasókat értékeljük. Az Életem Könyve rovatban Gacsal Ádám, szinkronszínész mesél egyik meghatározó könyvélményéről. Szabados Ági pedig első e-könyves olvasmányát mutatja be.

Episode Notes

Milyen manapság az olvasók és a könyvpiac viszonya az e-könyvekkel? Valóban beszélhetünk az e-könyv a bukásáról és a papíralapú könyvek reneszánszáról? Vagy épp fordított lenne a helyzet? A könyves podcast 48. epizódjában Szabados Ági ezeknek a kérdéseknek jár utána Csordás Attilával, az eKönyv Magyarország ügyvezetőjének segítségével. Varga Csabával, a Papírontúl blog írójával pedig a legnépszerűbb e-könyv olvasókat tekintik át. Melyiket, miért érdemes választani, ha vásárlásra adnánk a fejünket?

Az Életem Könyve rovat e heti vendége pedig Gacsal Ádám, szinkronszínész - aki többek között Harry Potternek is kölcsönözte a hangját a filmvásznon -, Boris Vian, Köpök a sírotokra című könyvéről mesél, de azt is megosztja velünk, hogyan vélekedik ő az e-könyvekről.

Szabados Ági pedig azt a könyvet ajánlja a héten, amit először olvasott e-könyv formában, Mörk Leonóra A herceg és a lányka című regényét.

A műsorban elhangzó könyvek:

Astrid Lindgren: Harisnyás ​Pippi

Boris Vian: Köpök ​a sírotokra

Boris Vian: Tajtékos ​napok

Mörk Leonóra: A  herceg és a lányka