Lapozz a 99-re!

Vendégünk Krusovszky Dénes

Episode Summary

Ebben az adásban a Libri irodalmi díj közönségdíját begyűjtő Krusovszky Dénes a vendégünk, akivel nagysikerű könyvéről, az Akik már nem leszünk sosemről, írásról és az életéről beszélgetünk. Élete könyveiről mesél Szabó Simon színész, rendező és Szabados Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

Episode Notes

Krusovszky Dénes az elmúlt években számos irodalmi elismerést begyűjtött, harminc évesen megkapta a József Attila díjat, idén pedig a Libri Irodalmi Díj közönségdíjas alkotása lett legújabb könyve, az Akik már nem leszünk sosem.

A díjnyertes regény egymástól látszólag különálló szálakból építkezik. A főszereplő, Lente Bálint, aki 2013-ban a fővárosból elindul Debrecenbe az anyjához, de közben meglátogatja 4 éve nem látott barátját, Tubát, hogy együtt érkezzenek meg ismerőseik esküvőjére. A regényben van egy 1986-ban és egy 1956-ban játszódó szál is, amelyek a regény végére természetesen összeállnak.

Krusovszky Dénest a regényről kulisszatitkairól, a díjakról, a hétköznapi emberek történeteiről és személyes olvasási szokásairól kérdeztük.

A műsor második vendége Szabó Simon színész, rendező, aki két könyvet választott kedvencként. Az egyik Michael Ende: A ​végtelen történet, illetve Cormac McCarthy: Az ​út című regényét. Szabó Simon nemcsak azt meséli el, miért választotta ezt a két könyvet, hanem azt is, hogy mit ad neki egy film és mennyiben más egy könyvben olvasott történet.

A műsor elején, Krusovszky Dénes megemlítette John Williams: Stoner című könyvét, ami Szabados Áginak is az egyik kedvence, ezért személyes könyvajánlójában erről a regényről mesél.

A műsorban elhangzó könyvek:
Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Michael Ende: A ​Végtelen Történet

Cormac McCarthy: Az ​út

John Williams: Stoner