Lapozz a 99-re!

A magyar kokainbárók nyomában

Episode Summary

Léteznek magyar kokainbárók? Mi a legfontosabb változás a kokainterjesztésben? Egyáltalán miért foglalkozik ezzel a témával egy újságíró? Vendégünk Dezső András, akinek most jelent meg második, a kokain hazai múltjáról és jelenéről szóló oknyomozó könyve. A műsor második vendége Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, akivel a Pilvaker rendezvénysorozat mellett élete könyvéről is beszélgetünk. A műsor végén pedig Ági is ajánl egy heti kedvenc olvasmányt.

Episode Notes

Dezső András újságíró, már az első, a Maffiózók mackónadrágban című könyvével is nagy sikereket ért el. Akkor a magyar szervezett bűnözést kutatta fel a ‘70-es évektől kezdve. A Maffiózók sikere után az elkészült a második könyve, a Magyar kóla, ennek kapcsán beszélgettünk vele. 

A könyv felkutatja a magyar kokain útját a kezdetektől napjainkig. András a műsorban beszél oknyomozói módszerekről, a kora budapesti éjszakai életről. Kiderül, hogy vajon miért nyúlnak a droghoz, akik használják, és hogy léteznek-e magyar Pablo Escorbarok. 

Az Életem könyve rovat eheti vendége Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker megálmodója. Ákos meglehetősen fiatalon került a Red Bullhoz gyakornokként, ahol azóta már vezető pozícióban dolgozik. Mesél nekünk a rendezvény utóéletéről, az olvasáshoz való viszonyáról, és azt is elárulja, miért Márai Sándor, Az Igazi című regénye élete könyve. 

A műsor végén Szabados Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

A műsorban elhangzó könyvek:

Dezső András - Maffiózók mackónadrágban

Dezső András - Magyar kóla - A kokain útja magyarországon

Márai Sándor - Az Igazi

Kiss Nikoletta - Régmúlt napok fénye