Lapozz!

Amikor az énekesnők leülnek olvasni

Episode Summary

A mai epizód első vendégét 2005-ben ismerhette meg az ország, amikor megnyerte a Megasztár tehetségkutató versenyt. Azóta is töretlen a sikere, története pedig mesébe illő. Az éneklés és a színpad az élete, tavaly azonban a legtöbb koncertje elmaradt, de így sem tétlenkedett, hiszen írt egy mesekönyvet. Erről és a jelenlegi kedvenc könyvéről, történetéről is mesél Rúzsa Magdi. Az adás második vendége is egy sikeres énekesnő, akit szintén egy új oldaláról ismerhetünk meg. Élete könyveiről ma Harcsa Veronika mesél. Szabados Ági pedig most nem egy letehetetlen olvasmányt, hanem néhány olvasási tippet ajánl 2021-re.

Episode Notes

2021 első interjús adásában két énekesnő a vendége Szabados Áginak. Mindketten sikeresek a szakmájukban, olvasási szokásaikról, kedvenc könyveikről azonban eddig keveset hallhattunk. 

Most viszont nagy részletességgel mesél élete jelenleg legkedvesebb könyvéről Rúzsa Magdi, és azt is elárulja, hogy milyen indíttatásból írt mesekönyvet karácsony előtt. Természetesen olvasási szokásaiba és a könyvekkel való ismerkedésének történetébe, az ezzel kapcsolatos kedves emlékeibe is beavatja Szabados Ágit. 

Az epizód második felében Harcsa Veronika, a szintén sikeres énekesnő mesél kedvenc könyveiről. Arról is beszélgetnek, hogy hogyan tanult meg olvasni, ez hogyan befolyásolta olvasási szokásait, hogy milyen formában indítottak könyvklubot barátaival és hogy jelenleg milyen a viszonya a könyvekkel. 

Szabados Ági az év első epizódjában kivételesen nem letehetetlen olvasmányt ajánl, hanem néhány tippet ad arra vonatkozóan, hogy hogyan olvassunk jól ebben az évben. 

A műsorban elhangzó könyvek:

Gion Nándor: Latroknak is játszott

Rúzsa Magdolna: Angyalkert

Lucia Berlin: Este a paradicsomban

Lucia Berlin: Bejárónők kézikönyve

Alan Moore: A teljes Watchmen

David Foster Wallace: Végtelen tréfa

Krusovszy Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Kai Michel: Az ember három természete