Lapozz a 99-re!

Almási Kitti az újévi fogadalmakról, motivációról és az irigységről

Episode Summary

Sokan tesznek fogadalmat maguknak év elején. Miért nem tartjuk be ezeket? Miért vagyunk szomorúak januárban és irigyek egymásra egész évben? Almási Kitti pszichológussal beszélgettünk ezekről a kérdésekről, Vecsei H. Miklós színészt pedig arra kértük, válassza ki élete legfontosabb könyvét, a műsor végén Szabados Ági is leemelt egy letehetetlen olvasmányt a polcáról.

Episode Notes

Az új évet rengetegen kezdik azzal, hogy mindenféle fogadalmat tesznek, amelyeket aztán rendre nem tartanak be. Érdemes-e újévi fogadalmat tenni? Ha igen, mit érdemes megfogadni? Milyen célokat tűzzünk magunk elé? Miért olyan népszerűek a testedzésre vonatkozó fogadalmak? Hogyan hatnak a fogadalmak a hangulatunkra és miért mondják a januárra, hogy a legszomorúbb hónap? Miért szeretnénk fiatalok maradni? Rengeteg témát beszéltünk át Almási Kitti pszichológussal, akit a fentiek mellett tavalyi könyvéről, a jövő könyvterveiről és arról is kérdeztünk, hogy mikor és mit szeret olvasni. 

A műsor második vendége Vecsei H. Miklós színész, aki élete meghatározó könyvének Boris Vian Tajtékos napok című regényét választotta. Szabados Ági pedig, Merle Robert Merle Mesterségem ​a halál című könyvéről mondta el miért szereti.  

A műsorban elhangzó könyvek:

Almási Kitti: Bátran ​élni

Almási Kitti:Irigység, ​kibeszélés, rosszindulat

Anne Cathrine: Bomann Agathe

Boris Vian: Tajtékos ​napok

Robert Merle: Mesterségem ​a halál