Lapozz a 99-re!

A magyar irodalom bulvárírója - Nyáry Krisztián

Episode Summary

Tíz ével ezelőtt Nyáry Krisztián megosztott a Facebookon egy fotót, amin Radnóti és Gyarmati Fanni állt egy sípályán. A posztot egy másik, majd egy újabb és újabb követte, később megszületett az első könyv is, Így Szerettek ők címmel, amiben a magyar költők, írók szerelmes leveleit gyűjtötte össze. Mostanra már tíz könyve jelent meg és még mindig tele van ötletekkel. Szabados Ági Nyáry Krisztiánnal beszélgetett, majd Csiby Gergely színész mesélt aktuális kedvenc könyvéről végül pedig Ági is ajánlott egy heti kedvencet.

Episode Notes

Nyáry Krisztián állítása szerint soha nem volt missziója az olvasásnépszerűsítés, művei mégis elképesztő hatással vannak az olvasókra. Könyvei által megismerhetjük a magyar irodalom nagy alakjainak magánéletét, valahogy valóságosabbá válnak a hősök, igazi történeteken keresztül, amiben ők is szerelmesek és esendőek  azaz pont olyanok, mint bármelyikünk. 

Már tíz könyve jelent meg,  az írás mellett a Líra csoport kreatív igazgatója és jelenleg két könyvön is dolgozik. 

Vajon etikus-e más emberek szerelmes leveleit közzétenni? Elképezelhető, hogy az íróink már a levelek megírásakor is a nyilvánosságnak szánták a gondolataikat? Ennyi magánéleti történet után Nyáry Krisztián biztosan sokat tud a szerelemről. Vajon rájött, hogy mi a titkos recept? Ilyen és még sok más izgalmas kérdésre is választ kapunk a legújabb epizódunkban. 

A műsor második vendége Csiby Gergely színész, aki élete meghatározó könyvének Sherman Alexie: Junior - Egy indián naplója című könyvét választotta, melyből monodrámát is készített az egyetemi évei alatt. 

Szabados Ági ezen a héten Győrfi Kata Te alszol mélyebben című verseskötetét mutatta be. 

A műsorban elhangzó könyvek: 

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2.

Nyáry Krisztián: Életemnél is jobban

Sherman Alexie: Junior - Egy indián naplója

Győrfi Kata: Te alszol mélyebben