Lapozz a 99-re!

A legnépszerűbb magyar tiniíró - Leiner Laura története

Episode Summary

24 évesen írta első regényét, ami pillanatok alatt tinik tízezreinek kedvence lett. Saját könyvesboltja előtt mostanság kilométeres sorok várnak dedikáláskor, miközben kerüli a nyilvánosságot. A Lapozz a 99-re! hetedik adásának vendége a legnépszerűbb hazai tinikönyvek írója, Leiner Laura. Élete könyvéről mesél Molnár Áron “Noár”, Szabados Ági pedig heti kedvencét ajánlja.

Episode Notes

Május 18-án felkerült egy videó a Facebookra, amin tinédzserek elképesztő tömege áll sorban egy könyvesbolt előtt. Az újlipótvárosi kis bolt (L&L könyvesbolt) Leiner Laura saját családjának üzlete, a sorban ácsorgó tinédzserek pedig arra várakoztak, hogy az író aláírja könyvüket, pólójukat, vagy az üzletben vásárolt speciális, márkázott tárgyakat.

A Lapozz a 99-re! hetedik adásában a hazai irodalom egyik legérdekesebb szereplőjével, az utóbbi, közel tíz évben hihetetlen népszerűségre törő íróval, Leiner Laurával beszélgettünk. Az interjú azért is különleges, mert a szerző kerüli a nyilvánosságot, interjút alig ad, rajongóival csak saját felületein keresztül tartja a kapcsolatot, igaz ezt intenzíven és profin teszi.

Leiner Laura 24 évesen írta élete első regényét, A Szent Johanna gimi szinte azonnal nagyon népszerű lett és összesen 8 része jelent meg. Hogyan jött a siker és mit kezdett ezzel az akkor még csak 25 éves szerző, hogyan alakult a folytatás, mennyit ír naponta az évente akár három könyvvel is előálló szerző, miért alapított saját kiadót, mit gondol a tinikről, meddig lehet tinikönyveket írni és mi lesz azután? Sok más mellett ez is kiderül a beszélgetésből.

Az életem könyve sorozatunk heti vendége Molnár Áron Noár, színész, aktivista, aki egy aktivistához illő könyvet, Szrgya Popovics: Útmutató a forradalomhoz című könyvét ajánlja.

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi

Szrgya Popovics: Útmutató ​a forradalomhoz

Anne Cathrine Bomann: Agathe