Lapozz a 99-re!

A krimik titkai

Episode Summary

Mitől ennyire népszerűek a krimik? Mi a skandináv krimik titka? Hogyan folyatatódik Agatha Christie életműve a szerző halála után? Mi Sass Dani gasztroblogger kedvenc könyve? Milyen világban biztosan nem szeretne élni Szabados Ági? Mindez kiderül a Lapozz a 99-re első epizódjából. Hallgassátok, szeressétek, kövessétek!

Episode Notes

A Lapozz a 99-re első adása a krimikről szól. Szabados Ági első vendége Katona Ágnes, az Agatha Christie-életműsorozat szerkesztője, fordító, akivel a krimik titkairól, a különböző krimiműfajokról beszélgettünk, majd részletesen kitérünk a krimik királynőjére, Agatha Christiere. A világ leghíresebb krimiszerzőjéről kiderül, hogy jobban szerette, ha az elkövető nő, illetve azt is megtudhatjuk, hogyan folytatták a híres Poirot-sorozatot, Agatha Christie halála után.

A műsor második részében Sass Dani műsorvezető és gasztroblogger mesél egyik kedvenc könyvéről, a Palackpostáról, ami egy népszerű dán krimi , filmen is megjelent azonos címmel. Dani elmeséli, hogy miért van oda a skandináv krimikért, hogy mikor van ideje olvasni.

A Lapozz a 99-re első epizódjának végén Szabados Ági John Marss: The One – A tökéletes pár című könyvét ajánlja.