Lapozz a 99-re!

A titokzatos bestselleríró

Episode Summary

Hogyan lehet titokban bestsellert írni? Férfi vagy nő a kortárs irodalom egyik legsikeresebb szerzője, aki Elena Ferrante néven jegyzi regényeit? A Lapozz a 99-re harmadik részében a Briliáns Barátnőm című sikerkönyvet is jegyző rejtélyes szerzőről beszélgetünk Tönkő Verával, a Park kiadó irodalmi vezetőjével, kedvenc könyvéről mesél Viszkok Fruzsi vlogger, a műsor végén pedig Szabados Ági ajánl egy könyvet saját kedvencei közül. Ez is nagyon jó lesz!!!

Episode Notes

Idén novemberben fog megjelenni Elena Ferrante Az elveszett gyermek története című regénye magyarul. Az biztos, hogy a könyv rendkívül sikeres lesz, az azonban továbbra is rejtély, hogy ki a szerző.

A Lapozz a 99-re! harmadik adásában annak járunk utána, hogyan lehet a háttérben maradni, miközben valaki a világ egyik legsikeresebb írója, szinte minden könyve vezeti az eladási listákat, a történeteiből filmek és sorozatok lesznek, amelyek elkészítésében egyébként tevékenyen részt vesz.

A titokzatos íróról Tönkő Verával, a Park kiadó irodalmi vezetőjével beszélgettünk, aki több Elena Ferrante-könyv szerkesztője. Hogyan lett sikeres a titokzatos szerző? Ki és milyen sikerrel próbálta feltárni az író személyi azonosságát? Hogyan alakult ki az angolszász világban a Ferrante-láz? Ezekről a kérdésekről mind szó lesz az adásban.

Az adás második felében Viszok Fruzsi népszerű vlogger elmeséli, hogy miért az Utas és holdvilág az egyik kedvenc könyve, az adás végén pedig Szabados Ági mutatja be Márai Sándor Eszter hagyatéka című könyvét.

Az adásban elhangzó legfontosabb művek elérhetőségei:

Tékozló szeretet
Az elveszett gyermek története
Briliáns Barátnőm sorozat az HBO-n
Eszter hagyatéka