Lapozz a 99-re!

Karanténpszichológia Almási Kittivel és Al Ghaoui Hesnával

Episode Summary

Ebben az epizódban Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológussal keressük a választ arra a kérdésre, hogy vajon mitől függ, hogy rosszul vagy jól viseljük a bezártságot. A műsor vendége Al Ghaoui Hesna, riporter, külpolitikai újságíró és író, aki élete meghatározó könyvélménye mellett arról is mesél, mit jelent számára bátran félni. Szabados Ági ebben az epizódban néhány remek naplót ajánl, hiszen az írás terápiás segítség lehet ebben az időszakban.

Episode Notes

A könyves podcast 44. epizódjában annak járunk utána, mit tehetünk most, hogy fenekestül felfordult az életünk, hogyan lehetünk jobban, és hogyan vehetjük vissza az irányítást az életünk felett.

Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus mesélt arról, miért lehet, hogy amíg sokan élvezik az otthonlétet, és rég halogatott rendrakással, új hobbik kipróbálásával ütik el az időt, addig mások nagyon nehezen birkóznak meg a bezártság okozta stresszel. De lesz szó arról is, mit tanulhatunk kapcsolatainkról a kényszerű bezártságban vagy összezártságban.

Az Életem könyve rovat eheti vendége Al Ghaoui Hesna, riporter, külpolitikai újságíró és író, aki tudósításai során a háborús övezetekben tapasztalta meg azt az érzést, amikor nem tudni, mit hoz a holnap. A sors furcsa fintora, hogy ez az érzés most az otthonában is visszaköszön. Ehhez a témához kapcsolódik élete egyik meghatározó könyve, Brené Brown egyik bestsellere, a Bátraké a boldogság.

Ezen a héten Szabados Ági is kapaszkodót nyújt, de nem olvasmányok, hanem remek naplók által, amik segíthetnek a feldolgozásban, az önismeretben és a kiegyensúlyozottabb mindennapok megtalálásában.

 

A műsorban elhangzó könyvek:

Almási Kitti: Ki vagy Te? 

Al Ghaoui Hesna: Félj bátran

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős 

Brené Brown: Bátraké a boldogság

Corinne Sweet: Nyugalomnapló

Matthias Hechler: Sikernapló

Michelle Obama: Így ​lettem – Önismereti napló saját hangod megtalálásához