Lapozz a 99-re!

A jelen és a jövő Dombóvári István szerint

Episode Summary

Milyen világban élünk, merre tartunk? Dombóvári Istvánnal, a Netperces novellák írójával a jövőről és a jelenről beszélgettünk, Hevesi Krisztina szexuálpszichológus mesélt élete meghatározó könyvéről, a műsor végén pedig Szabados Ági javasolt egy letehetetlen olvasmányt.

Episode Notes

Egy okostelefon öngyilkos lesz, tanítják, hogy hogyan lehet valaki jó kommentelő, ránőnek az emberek fejére a filtereken használt nyuszifülek és ehhez hasonló vicces és elgondolkodtató történetekkel van tele Dombóvári István, nemrég megjelent könyve, a Netperces novellák. 

“Örkény István annak idején azért írta az egyperces novellákat, mert azt szerette volna, hogy többen olvassanak. A ma embere még annyit sem olvas, felületesen fogyasztja a tartalmakat” - mondta Dombóvári István. A Netperces novellák című könyve erre az aktuális tartalomfogyasztási stílusra reagál, az egyes novellák erre reflektálnak, tükröt mutatnak a digitális kultúra emberének. 

Melyik a szerző kedvenc novellája, milyen filmek, sorozatok ihlették a könyvet? Milyen lesz a mesterséges intelligencia, ha mi alkotjuk meg? Ezekre a kérdésekre mind válaszol Dombóvári István, aki a beszélgetés végén még útravaló tanácsot is ad a hallgatóknak.

A műsor második vendége Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, aki Elliot Aronson: A társas lény című könyve miatt kezdett el érdeklődni a pszichológia iránt, ezért ezt választotta élete egyik meghatározó könyvének. 

 

Szabados Ági a héten Szécsi Noémi: Lányok ​és asszonyok aranykönyve című könyvét ajánja. 

A műsorban elhangzó könyvek:

Dombóvári István Netperces ​novellák

Elliot Aronson: A ​társas lény

Szécsi Noémi: Lányok ​és asszonyok aranykönyve